Riitta Nelimarkka
16.8. - 3.9.2006
GALLERIA DIXISSÄ

Riitta Nelimarkan Lumottu Tie näyttelyn keskeinen variantti on hahmo De Angel, siivekäs tai siivetään elämän outouksien perään kyselevä maailmanmatkaaja. Useimmiten villaa, samettia, pellavaa, puuta tai tussia. Kaikki työt ovat uusia, työputkelta 2005-2006.

Teokset ovat rankoistakin taustakokemuksista huolimatta yhä hymyileviä ja luokseen viekottelevia. Hahmot ovat uteliaita, pyöreäpäisiä persoonia, joissa hehkuvat optimistiset, si(e)kailemattoman kirkkaat sävyt. Asenteesta voisi sanoa, että ne ovat salamielistä puhetta inhimillisyydet sallivan elämänkatsomuksen puolesta.

Nelimarkan viime talvi ja kevät ovat kuluneet paitsi työnteon merkeissä, myös useiden ulkomaisten näyttelyiden luomisessa, joista laajimmat ovat olleet Moskovassa Galerie Tsereteljissä ja kulttuurikeskus Domissa, Pietarissa Pietari Paavalin linnoituksessa sekä Perun Limassa Museo de la Nacionissa. Kaikki näyttelyt ovat olleet menestyksellisiä sekä kritiikin että yleisön kiinnostuksen osalta ja osoittaneet Nelimarkan taiteen omaavan universaalin, kansallisuuksien rajoja rikkovan luonteen.

Bongan linna (jossa toimii Nelimarkka & Seeckin studio, galleria ja logistiikkakeskus) täyttää tänä vuonna sata vuotta, mutta mahdolliset juhlat on siirretty vuoteen 2007 tai 2008. Bonga ja galleria mainioine opastuksineen ovat kuitenkin auki yleisölle tilauksesta läpi vuoden. Katso www.nelimarkka.com ja www.bonga.fi