Palonen&Puhakka
26.7. - 13.8.2006 GALLERIA DIXISSÄ

Näyttelyn esittely - Kuvia näyttelystä
Leena Palosen CV - Kirsi Puhakan CV

MAALAUSTEN VUOROPUHELUA

Leena Palonen ja Kirsti Puhakka ovat saman vuosikurssin oppilaita Taidekoulu MAAsta. He ovat aktiivisesti toimineet taiteilijoina ja pitäneet paljon näyttelyitä Helsingissä, muualla Suomessa ja ulkomailla. Heillä on ollut myös paljon yhteistoimintaa. Viimeisin projekti, jossa he olivat yhdessä mukana, oli Töölö-seuran kutsu taiteilijoille ikuistaa muuttuvaa maisemaa Hietarannan ja Taivallahden virkistysalueella viime syksynä.

Galleria Dixin näyttelyssä Leena Palosella on esillä temperatekniikalla tehtyjä abstrakteja mielen maisemia. Kirsti Puhakka on puolestaan pikkutarkalla naivistisrealistisella tyylillään kuvannut Helsingin keskustan kaupunkimaisemia tekniikkanaan öljyvärimaalaus. Tästä abstraktien ja esittävien maalausten kohtaamisesta syntyy vuoropuhelua. Pinnallisesti katsottuna ilmaisut voisi kategorisoida ääripäikseen, mutta niitä määrittävät maalauksen samat lait - väri, valo, tila ja liike. Näyttelyssä huomaa, että ilmaisut tukevatkin toisiaan ja tuovat esille sellaista, joka muuten olisi voinut jäädä huomaamatta.

Näyttelyä voikin pitää myös kannanottona erilaisuuden sietämiseen, pyrkimyksenä suvaitsevaisuuteen ja dialogiin. Kauneus on arvo, jonka molemmat taiteilijat tunnustavat teostensa toteutuksen päämääräksi.