Niina Koivu
13.2. – 2.3.2008
GALLERIA DIXISSÄ

HIEKKALAATIKOLLA

Näyttelyni koostuu maalauksista lapsuudesta, ohikiitävistä hetkistä, tuoksuista ja oivalluksista, suurista tunteista pienessä ihmisessä. Tarinoita, joita kannamme mukanamme läpi elämän. Muistikuva kylmästä kipristelevistä paljaista varpaista, jotka astuvat kevään ensimmäiseen auringon sulattamaan asfalttilaikkuun. Piilossa olon jännityksestä, maan tuoksusta ja lämpöisestä sylistä, ystävyydestä.

Kuvat ovat kuitenkin lapsia aikuisen silmin. Niihin on ilmestynyt elämän tuomaa vastakkainasettelua; iso vs. pieni, rumuus kauneuden takana ja epäselvä viiva totuuden ja valheen välillä, ulkoapäin tulevista odotuksista ja paineista. Teoksieni tekniikatkin vaihtelevat. Jokainen lapsi henkilöityi minulle hyvin vahvasti omaksi persoonakseen, vaatien itselleen omanlaisensa tilan ja värimaailman. Normaalisti niin hiljainen työhuoneeni tuntui kaikuvan  lasten äänistä ja leikeistä , täyttäen sen joka sopukan.

Lasten maailma ei kuitenkaan eroa niin kovasti  meidän maailmastamme. Leikki on oppia tulevaan. Suloisten kasvojen, hymyjen ja ihmettelyn takana voikin piillä itsekkyyttä, valtataistelua ja julmuuttakin. Hiekkalaatikolla meistä on muotoutunut se mitä nyt olemme ja eiköhän se hiekkalaatikko löydy vieläkin jokaisen työpaikan taukohuoneesta?

Niina Koivu


Taiteilijan cv

Kuvaa klikkaamalla näet suurennoksen

koivu