Tiina Marjeta
26.3. – 13.4.2008
GALLERIA DIXISSÄ

GALLERIA DIX  maalauksia

Tämän kokonaisuus on elämän kuvaus, ei arkipäivän askareiden vaan se on subjektiivinen kuvaus siitä miltä elämä vaikuttaa näyttävän.
Omalla tavallaan tämä on kuvaus naisesta ja miehestä naisen silmin patriarkkaaisessa yhteiskuntamuodossa.
Olen tasaveroisuuden kannattaja ja se vaikuttaa käsitykseeni sekä elämästä, että myöskin maalaustaiteesta yleensä. Ihminen on rakastettava kokonaisuus.

Tänä päivänä monilla tuntuu olevan jatkuvasti kova kiire joka paikkaan.
Tehdessäni tätä kokonaisuutta ja muutenkin, maalausten ääressä pysähdyn katsomaan ja kuuntelemaan mitä kuvat kertovat henkilökohtaisesti juuri minulle. Miltä elämä vaikuttaa tämän päivän maailmassa.? Näissä töissä kuvaan elämää ja miestä omasta näkökulmastani. Mitä ihmisten välillä oikeasti tapahtuu?

Nämä Ihmiset eivät ole kuitenkaan välttämättä sanan varsinaisessa merkityksessä kuvia ihmisestä, vaan vaikutelmia niistä ja käsityksiä sekä tunneilmastoja, joita olen ”ollut haistavinani” monenlaisissa erilaisissa arjen tilanteissa.

Jotkut kulkevat silmät kiinni eivätkä näe ympärilleen. Toiset katsovat kasvoja ja heijastelevat niistä  omia tunteitaan pääasiassa. Jotkut katsovat toisten kasvoja ja näkevät toisen ihmisen.

Esillä vai piilossa ja mitä? Taideteosta katsellessani itse hylkää usein ensimmäisen ajatuksen ja siirryn seuraavaan . Toivoisin, että katsojakin tekisi niin.

Jokainen voi itse päätellä mistä tässä näyttelyssä vaikuttaa olevan kysymys.

 

Ystävällisin terveisin

            Tiina Marjeta

Taiteilijan CV

Taiteilijan omat sivut

Kuvaa klikkaamalla näet suurennoksen