Galleria DIXissä:
18.2.-8.3
Maiju Tirri
maalauksia

 

”Uusimmat työni ovat syntyneet hiljaisuudessa, jossa olen kuunnellut omaa sisäistä ääntäni - sisäisiä värinöitäni. Töilläni toivoisin voivani avata tilan, johon katsoja voi astua sisään ja tuntea luonnon voiman ja väreistä virtaavan energian . Ehkä siinä tilassa joku voi löytää oman rauhansa tai innoituksensa, kuten minä löydän omani maalatessani.“

Maiju Tirri löysi ilmaisumuotonsa kuvataiteesta jo lapsena perintönä vanhemmiltaan. Valmistuttuaan Artenomiksi Lounais-Suomen käsi- ja taideteollisuus oppilaitoksesta 1993 hän työskenteli ensin vaate-suunnittelijana ja sittemmin pitkään mainosgraafikkona ja visuaalisena suunnittelijana suomalaisissa ja kansainvälisissä mainostoimistoissa. Maalaaminen pysyi leipä-työn rinnalla rakkaana harrastuksena, kunnes toisen poikansa syntymän jälkeen Maiju ryhtyi kokonaan vapaaksi taiteilijaksi ja irrottautui mainonnan maailmasta.

Taiteilijan töissä elävät vahvasti tunteet, jotka kumpuavat ihmisyydestä: rakkaudesta ja huolesta, läheisyydestä, epäilystä, luottamuksesta, ilosta ja surusta –vahvasti koetusta arjesta, sekä elämässä tunteella koetuista esteettisistä nautinnoista. Tunteiden syvyys asettuu luonnon jylhyyteen, sen tasa-painottavaan ja ikuiseen läsnäoloon. Ihmisen ja luonnon palkitseva ja samalla vaikea suhde heijastuvat Tirrin töissä – suurikokoisissa, aistillisissa maalauksissa, joiden pinnalla ja pinnan alla katsoja voi kulkea omia polkujaan kuin vaeltaja luonnon helmassa – nauttien aisteistaan ja yllätyksiin kompastellen.

Tirri maalaa atelje-galleriassaan Espoossa, lähellä kotiaan ja lähellä merta.  Arkeen oman maanläheisen rytminsä tuo perhe, johon puolison lisäksi kuuluu kaksi poikaa.

YKSITYISNÄYTTELYT
2008 Ranska, Gallery Cathrine Bazar, St Paul de Vence
2008 Suomi, Naantali, Kultaranta Resort
2008 Suomi, Naantali, Naantalin Kylpylän galleria
2007 Suomi, Zaza, Helsinki

YHTEISNÄYTTELYT
2008 Italia, San Remo, Galleria All that Jazz
2008 Monaco, Gallery Catherine Bazar
1988 USA, Ann Arbor

OPINNOT
1997-1999 MAT mainosalan-tutkinto
1989-93 Artenomi, LS käsi- ja taideteollisuus oppilaitos
1987-88 Taideopinnot, Michigan, USA

TYÖHISTORIA
2007- Vapaa taiteilija
2004 –2007 Publicis Helsinki Ltd / Art Director
2000–2004 Publicis Törmä Ltd / Art Director
1997 –  2000 Diritto Rapp Collins Ltd (DDB Direct) / Art Director 
1995 – 1997 Cap & Cap Ltd / Pääsuunnittelija. Vaate- ja graafinen suunnittelu 
1993 – 1997 David Collection Ltd / Pääsuunnittelija. Vaate- ja graafinen suunnittelu


Kuvaa klikkaamalla näet suurennoksen

tirri

tirri