Charles Fazzino

Helsingissä 19.8. -6.9.2009 Galleria Dix

Porin Jazz taiteilija 1.-19.7.2009  Poriginal Gallery

Charles Fazzino on tällä hetkellä maailman suosituin 3-D-taiteilija. Hänellä on uskollinen yleisö Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa, ja satoja hänen töitään on esillä gallerioissa ympäri maailman. Hänen taidetaan ovat hankkineet yksityiskokoelmiinsa presidentti Bill Clinton, presidentti George Bush, Rosie O´Donnell, Morgan Freeman, Paul McCartney, senaattori Hillary Clinton, Michael Jordan, Roger Clemens, Julia Roberts, Katie Couric, Angel Cordero jr., sekä monet muut kansainvälisesti tunnetut henkilöt ja yritykset.  

Fazzino tunnetaan parhaiten rajoitettujen painosten 3-D silkkipainokuvien luojana kirkkaiden värien ja upeiden yksityiskohtien käytöstä, hänen työnsä täyttävästä kiihkeästä energiasta sekä ainutlaatuisesta käsin aseteltavasta 3-D-kerrostekniikasta, joka tuo kuviin eloa. New Yorkin School of Visual Artsista valmistuneen Charles Fazzinon suosio on kasvanut hurjasti hänen 20-vuotisen taiteilijauran aikana. Hän on esiintynyt yli 30 yksityisnäyttelyssä, ja on mukana näyttelyissä vuosittain esitellen tuhansille kannattajilleen ainutlaatuisia signeerattuja teoksiaan. Kaiken kunnianhimoisen matkustamisen, hyväntekeväisyystapahtumien, promootion sekä mediaesiintymisten ohessa Fazzino löytää aikaa noin 20-30 uuden rajoitetun painoksen taideteoksen luomiseen vuosittain. 

 Hän on maalannut kymmenen Super Bowl-ottelua NFL-liigalle, viisi baseballin All Star –ottelua MLB-liigalle, kolme Emmy-palkintoseremoniaa, kaksi FIFAn jalkapallon maailmanmestaruusturnausta ja Grammy-palkintotapahtuman. Hän on virallinen taidemaalari vuosina 2009 ja 2010 Yhdysvaltain presidentin asettamalle fyysisen kunnon neuvostolle ja President´s Challenge –tapahtumalle.

Organisaatioita, jotka ovat tilanneet Fazzinon alkuperäisteoksia ovat muiden muassa Fujin taidemuseo, Japani, “Today Show”, Kreikan Kraft Company, Boeblingen kaupunki, Saksa, Jefferson Parishin Krewes-karnevaali, Louisiana, Yhdysvaltojen tennissäätiö, Sands hotelli/kasino ja Sveitsin kansallinen televisio.

Fazzino on kerännyt yli miljoona dollaria hyväntekeväisyystarkoituksiin taideteoksillaan. Hän on antanut aikaansa ja taideteoksiaan Rosie O´Donnellin For All Kids –säätiön, Muscular Dystrophy –säätiön, NECO:n MS150 –pyöräilykiertueen sekä useiden muiden hyväntekeväisyysorganisaatioiden käyttöön.

Charles Fazzinon töistä ja urasta on julkaistu viisi taidekirjaa, ja hänen ensimmäinen lastenkirjansa “Sam Katz: On the Loose” ilmestyi vuonna 2005 Random Housen julkaisemana. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin Ellis Islandin kunniamitali.
Fazzino on vuoden 2009 virallinen taiteilija Porin Jazzeilla.

Fazzinon taide kiinnostaa ilman rajoja kaikenikäisiä ihmisiä, joilla voi olla hyvin erilainen kulttuurillinen tausta. Hänen jännittävä tapansa käyttää värejä ja liikettä ovat tehneet hänestä yhden aikamme tärkeimmistä nykytaiteilijoista. Fazzinon taidekokoelmaan voi tutustua osoitteessa www.fazzino.com. Töitä voi myös tilata Galleria Dixin kautta.

 

Taiteilijan omat sivut

Kuvaa klikkaamalla näet suurennoksen

love and kisses