Heikki Ylönen
8.9 – 3.10.2010 
GALLERIA DIXISSÄ

 

Sanotaan että koira on ihmisen paras ystävä. Siitä näyttelyni teema. Kuvat on
maalattu tuntemistani tai omistamistani koirista joihin minulla on olllut elämäni
varrella suuri ilo tutustua. Ihmiset joilla on tai on ollut lemmikkejä tietävät miten syvää ehdotonta kiintymystä ja luottamusta koirat isäntäänsä tai emäntäänsä kohtaan osoittavat. Siinä meille ihmisille oppimista. Koiran moni-ilmeinen käytös... herkkä katse... leikki tai murjottaminen tekee lemmikistä niin
käsinkosketeltavan inhimillisen. Puhutaan ettei eläimellä ole sielua.

Maalausprosessini aikana olen tullut siihen tulokseen että ainakin koirilla on.
Sen verran suuria persoonallisuuksia tuntemani koirat ovat.
Maalauksillani olen yrittänyt avata koirien inhimillistä maailmaa ja välittää näitä
tuntemuksia kankailleni.

Päättäköön katsoja olenko siinä onnistunut.

 

Heikki Ylönen
s.1951

Aloitti maalauksen opiskelun teini iässä (15 v.) Joensuun Vapaaopistossa 1966 - 69. Ensimmäisen innostavan tunnustuksensa hän sai voittamalla nuorille taiteilijoille järjestetyn Savokarjalan taidekilpailun öljymaalausten sarjan 17 vuotiaana. Hän oli myös merkittävä tekijä nuoten taiteilijoiden ryhmässä joka järjesti laajaa julkisuuttakin saaaneen näyttelyn "Kesä 69" Joensuun taidemuseossa. Näyttelyssä oli esillä hänen useita maalauksiaan sekä muutama veistos.

Ylioppilaaksi hän kirjoitti Savonlinnan Taidelukiosta 1973 jossa koulutovereita olivat useat merkittävät suomalaiset nykytaiteilijat ja valokuvaajat. Kouluaikana hän osallistui lukuisiin näyttelyihin ja kirjoitti myös taidenäytelyarvosteluja sekä voitti  Savonlinnan uuden uimahallin seinämaalauskilpailun.Hän jatkoi opintojaan Helsingissä, Vapaassa taidekoulussa ja Taideteollisessa korkeakoulussa sekä opiskeli samalla tiedotusoppia ja taidehistoriaa.

Tämän jälkeen hän teki merkittävän mainostoimistouran, maalasi ja keräsi myös nykytaidetta. Nykyisin hän työskentelee ja asuu Tallinnassa.

 

 

Kuvaa klikkaamalla näet suurennoksen