kevät 2017

7. - 26.1.2017
Tomi Tamminen


maalauksia

Lisää näyttelystä

Taitelijan sivut

28.1. - 16.2.2017
SUOMI-100-näyttely

Lisää näyttelystä

Helmikuun studio-taiteilija
Kaisu Nissi

Lisää näyttelystä

18.2. - 9.3.2017
Inkeri Kotilainen & Carmen Marin

Carmen Marinin kotisivu

Lisää näyttelystä

Maaliskuun studio-taiteilija
Ulla Bomanson

Akvarelleja

Lisää näyttelystä

Taiteilijan kotisivut

11.3. - 30.3.2017
Sirkka Raikamo


Maalauksia

Lisää näyttelystä

Huhtikuun studio-taiteilija
Ilkka Aho

Lisää näyttelystä

Taiteilijan kotisivut1.4. - 20.4.
Mau Salmi & Irja Suutarinen

Lisää näyttelystä

22.4. - 11.5.
Sanna Sipi

Katkaravun hymy
Teoksia

Lisää näyttelystä

13.5. - 1.6.
Lissu Lundström

Kesä mielessä
Maalauksia

Taiteilijan kotisivut

Lisää näyttelystä

Kesäkuun studio-taiteilija
Juhani Vierimaa

Ihmisen talo
Teoksia

Taiteilijan kotisivut

Lisää näyttelystä

¨

 

7. - 26.1.2017
Tomi Tamminen


28.1. – 16.2.2017
Suomi-100-näyttely

 • Charles Fazzino, 3-D serigrafia
 • Jakke Haapanen, maalauksia
 • Ulla Haga, veistoksia
 • Touko Helenius, maalauksia
 • Timo Jakola pastelli, maalauksia
 • Pirkko Kilpelä, maalauksia
 • Susanna Leino, maalauksia
 • Nipa Nissinen, veistoksia
 • Esko Railo, grafiikkaa
 • Eeva-Sofia Rauramo, veistoksia (maalauksia)
 • Maire Ruotsalainen, akvarelli
 • Antti Virkkunen, maalauksia

Helmikuun studio-taiteilija
Kaisu Nissi

”Taikavoimia”

Kaisu Nissi ( Ponkala), Taiteen maisteri, asuu ja työskentelee Oulussa, josta on myös kotoisin. Näyttely koostuu 2014 – 2016 syntyneistä maalauksista ja veistoksista. Aiheena äitiys, kasvaminen ja luonto.

Taide osa elämää

Olen nelivuotiaan pikku pojan äiti. Lapsen syntymä muutti maailmani täysin. Raskaudesta asti olen löytänyt uusia puolia ja rooleja äitiydestä. Ajatukset ja tunteet ovat purkautuneet maalauksiksi ja veistoksiksi. Näyttely kuvaakin äidiksi kasvamista, heräämistä ja syntymistä. Äiti on suojelija, taistelija ja turvasatama. Kun äiti puhaltaa ja suukottaa niin haavat paranee ja kipu kaikkoaa. Taikavoimia! Äitiys on myös vihaa, pelkoa, huolta ja väsymistä. Mutta myös iloa, rakkautta ja onnea. Äitiys on kevättä, kesää, syksyä ja talvea.

Pelkistän,korostan, piilotan

Maalausteni ja veistosteni aiheet lähtee usein liikkeelle havainnosta, tunteesta ja kokemuksesta, erkaantuen siitä visuaaliseksi muotoilun ja maalaamisen tutkimiseksi.Teosten visuaalinen kieli syntyy sisällöstä. Pyrin pelkistämään, piilottamaan ja korostamaan visuaalisia elementtejä. Maalausten ja veistosten pitää kestää katsomista, liian selittäviä ne ei saa olla. Jotain on aina piilossa, - löydettävissä.

Taide on elämäntapani ja näyttelyt dialogeja.

www.kaisunissi.fi

Taiteilijan cv (DOCX)

18.2. - 9.3.2017
Inkeri Kotilainen & Carmen Marin

Maaliskuun studio-taiteilija
Ulla Bomanson

kohtaamisessa
katse voi muuttaa kaiken
sisin paljastuu

Kuvani ovat pieniä runollisia tarinoita.

Mimi ja Pierrot vaeltavat yksin kohti tuntematonta. Ympärillä kohoavat harmaat vuoret, meri lepää tummana ja pilvet liikkuvat hitaasti heidän askeltensa tahdissa. Heidän sydämensä on levoton.

” Tulemmeko ikuisesti etsimään rantoja voidaksemme laulaa ja tulla kuulluksi? Mutta entä aalto joka tyrskyää siellä missä yksikään korva ei voi kuulla. Olemme pilviä – pilviä yksinäisyydessämme. Onnettomuutemme on siinä, että kaipaamme jonkun sanovan: et ole yksin tässä maailmassa, vaan me olemme yhdessä ja minä tiedän kuka sinä olet. Kerro minulle, onko ketään kaukana maailmalla, joka kykenisi ja haluaisi sanoa: olen toinen pilvi. Tule kulkemaan puitten keskellä ja yläpuolella, kiivetkäämme korkeille kallioille, tunkeutukaamme ihmisrotujen sydämeen, vaeltakaamme tuntemattomiin, kaukaisiin maihin. Kerro, onko ketään joka haluaisi sanoa vaikkapa vain yhden sanan näistä”. Näin he miettivät kulkiessaan runoilija Kahlil Gibranin tavoin.

Nousuvedet tulivat ja menivät, päivät vaihtuivat öiksi, vuodenajat seurasivat toisiaan.

Mimin ja Pierrotin kohdatessa kaikki muuttui: vuoret saivat takaisin värinsä, meri valonsa ja äänensä ja taivas purppurat pilvensä. Heidän ilonsa liiteli kauas yli merien ja vuorien ja laskeutui lämpimänä sateena maahan virkistäen ja raviten sitä.
11.3. - 30.3.2017
Sirkka Raikamo

Töitteni historiaa

Espanja tuli 2013 yhdessä mieheni kanssa matkojemme pääkohteeksi. Maa sinän-sä oli meille tuttu jo vuosien ajalta. Malagan idän puoleisella Aurinkorannalla, on Nerjan viehättävä, pieni merenrantakaupunki, josta tuli meille neljäksi vuodeksi tär-keä rentoutumispaikka. Suomen alku- ja lopputalven rospuuttoajat vaihtuivat aurin-koisiksi työ-, tutustumis- ja liikuntanautinnoiksi.

Innostuin paikallisesta arkkitehtuurista. Pian minulle kertyi satojen digikuvien va-rasto. Kuvat kertoivat Nerjan ja lähiseutujen rinteiden valkoisista kylistä ja niiden vanhasta, maurilaisvaikutteisesta arkkitehtuurista. Kiinnostuin viehättävista kujista ja kulmista, rapistuvista, romanttisista porteista ja salaisuuksista niiden takana.

Mielikuvitukseni lähti liitoon. Pari vuotta sitten tiesin, mitä kuvillani tekisin. Alkoi kii-vas kuvien käsittely tietokoneellani. Välttelin liiallisia muutoksia, mutta suoritin uu-sia rajauksia ja etsin kiinnostavia yksityiskohtia. Pian minulla oli melkoinen määrä kuvia valittavana tuleviin näyttelytöihini, joilla halusin viestiä samaa kuin aikaisem-missakin töissäni: valon ja varjon vaikutelmia. Aihesisältöni päämääränä on katso-jalle positiivisten, elämänmyönteisten ja hauskojen viestien välittäminen.

Olen tyypiltäni selvästi kaksijakoinen. Toisaalta monet aiheistani ovat melko ab-strakteja ja voimakkaan rakenteellisia, toisaalta lähestyn jo melkein surrealistisia vaikutelmia kuvamuodoissani. Vanhat, hylätyt rakennukset viestivät minulle elettyä, ihanaa elämää. Kun kuvat oli valittu, seurasi uusi tekninen vaihe.

Tekniikasta

Työstämäni valokuvat siirretään pohjustetulle kankaalle painotalossa. Käytän maa-lausteni pohjana joko kokonaista kuvaa sellaisenaan, pientä osaa kuvasta tai kuva-yhdistelmää. Painotyön jälkeen pingotan kuvakankaat kiilapuille. Jatkan työskente-lyä akryyliväreillä ja siveltimillä. Joskus käytän myös sprayvärejä sekä sablooneja.

Tekniikka on mielestäni kiehtova ja olen sitä itse kehittänyt noin kuuden vuoden aikana. Aluksi maalasin öljyväreillä, mutta koska ne kuivuvat hitaasti, siirryin akryy-liin viime keväänä. Näyttelyn töiden valmistumiseen kuvapohjasta eteenpäin kesti kaiken kaikkiaan neljä vuotta, josta ajasta seitsemän viimeistä kuukautta ovat olleet todella työntäyteiset. Pelastukseni oli akryylitekniikka nopean kuivumisensa vuoksi.

Nimistä

Näyttelyn nimi ”Tottako?” innosti minua nimeämään myös maalaukseni niin, että töitten nimet herättäisivät katsojassa positiivista uteliaisuutta. Nimi on kuin pieni arvoitus. Toivon, että työni ja niiden nimet tempaisevat mukaansa, ihmetyttävät, hymyilyttävät ja ilahduttavat.

Sirkka Raikamo

Huhtikuun studio-taiteilija
Ilkka Aho

Ilkka Aho on nuori Raumalaislähtöinen taiteilija ja nykyään työskentelee Kankaanpäässä. Hän Opiskeli taidetta Tukholmassa Swedish academy of artissa sekä Kotkan Repin- instituutissa, saaden kattavan ja kansainvälisen koulutuksen omassa taiteenlajissaan.

Teoksissaan hän keskittyy öljyvärimaalaukseen uuden esittävän taiteen tyyliin. Laaja aihevalikoima sisältää figuratiivisia teoksia ja pienempiä asetelma- ja maisemamaalauksia. Teoksissa painottuu esittävän taiteen symbolistinen puoli ja perinteinen kädentaito.

Uuden esittävän taiteen edustajana hän tuo maamme näyttelytarjontaan vahvan kokonaisuuden taiteen vallitsevista virtauksista poikkeavia näkökulmia ja nyt Euroopassa nousevasta taidesuuntauksesta omanlaisensa näkemyksen. Nuorena taiteilijana hän tarjoaa hyvän mahdollisuuden yleisölle tutustua taiteen tulevaisuuteen sen juurilla ja vaihtoehdon akatemioissamme vallitsevalle ajattelulle ja tyylille.

Taiteilijan CV (Pdf)
1.4. - 20.4.
Mau Salmi & Irja Suutarinen
22.4. - 11.5.
Sanna Sipi

Katkaravun hymy
Teoksia

Ruuhkavuodet. Karsina, joka rajaa todellisuuden elementit tietylle alueelle. Tulivat ja veivät mahdollisuuden pitkäjänteiseen grafiikan työskentelyyn työhuoneella, joka rajautui alueen ulkopuolelle. Luovutin, lannistuin ja luovuin henkisesti omasta taiteellisesta työskentelystä mahdottoman yhtälön edessä. Mutta luopuminen edelsikin uutta alkua. Taiteellinen ilmaisu muuttui nykyhetkeä vastaavaksi ja sitä palvelevaksi.

Näyttelyni ponnistaa kimaltaen ja pystypäin ruuhkavuosien remonttiarjesta. Se on monenkirjava fanfaari tasapaksun arjen loisteliaille mahdollisuuksille.
13.5. - 1.6.
Lissu Lundström

Kesä mielessä
Maalauksia
Kesäkuun studio-taiteilija
Juhani Vierimaa

Ihmisen talo
Teoksia

Haiku:

ihmisen talo
sama, aamusta iltaan
taulu seinällä

Taiteilijan kotisivut