syksy 2017

1. - 17.8.2017
Charles Fazzino

Lisää näyttelystä

Taitelijan sivut

15. - 31.8.2017 studiossa
Gunn Gestrin

Maalauksia ja piirrustuksia

Lisää näyttelystä

19.8. - 7.9.2017
Angela Nybergh & Minna Floman

Tekstiili- ja mosaiikkiteoksia

Lisää näyttelystä

 

1. - 17.8.2017
Charles Fazzino

Suomalais-italialaiseen taiteilijaperheeseen New Yorkissa 1955 syntynyt ja siellä edelleen asuva Charles Fazzino on kuuluisimpia 3-D taiteilijoita maailmassa. Hänellä on uskollinen yleisönsä Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa. Hänen töitään on esillä 600:ssa galleriassa ympäri maailmaa. Suomessa häntä edustaa Galleria Dix.

Fazzino tuntee suomalaiset sukujuurensa, mutta kävi ensimmäisen kerran Suomessa vasta kesällä 2006 ja halusi pitää näyttelyn Helsingissä. Se toteutui Galleria Dixissä syksyllä 2007 ja uudestaan 2009, jolloin hänet oli valittu Porin Jazzin viralliseksi taiteilijaksi. Siitä asti yhteistyö on jatkunut.

Kauttamme voi myös tilata Fazzinon töitä, jotka ovat nähtävillä osoitteessa: www.fazzino.com / current editions.

Fazzino tunnetaan parhaiten rajoitettujen painosten 3-D silkkipainokuvien luojana sekä kirkkaiden värien ja upeiden yksityiskohtien käyttäjänä.

Hänen työnsä täyttyvät kiihkeästä energiasta sekä ainutlaatuisesta käsin aseteltavasta 3-D-kerrostekniikasta, joka tuo kuviin eloa. Koristeluun hän käyttää swarovskinkristallia, glitteriä ja joskus kultaa.

Fazzinon kuuluisimmat 3-D taideteokset käsittelevät New Yorkia ja lukemattomia muita kaupunkeja, mutta hän on myös luonut mestarillisen eläviä ja yksityiskohtaisia kunnianosoituksia tunnetuille populaarikulttuurin ikoneille, kuten The New York Yankeesille, Marilyn Monroelle, Elvis Presleylle, Alfred Hitchcockille, Walt Disney -hahmoille ja James Deanille.

Fazzino on myös USA:n Olympiakomitean, Grammy -, Daytime Emmy ja monen muun tapahtuman julisteen tekijä.Niinpä hänellä on yleensä näyttely olympialaisia isännöivässä kaupungissa. Esim Lontoossa 2012.

Charles Fazzino on tunnettu myös hyväntekeväisyyskampanjoista, varsinkin lastentapahtumien ja hyvinvoinnin edistäjänä USA:ssa.

15. - 31.8.2017 studiossa
Gunn Gestrin

Unta ja todellista
Akvarelleja, akryylimaalauksia, piirustuksia, kollaaseja

Maalauksissani yritän välittää luonnon väri- ja valoheijastuksia, välillä aivan mielikuvituksellisia. Maalaaminen on tärkein ilonaiheeni, varsinkin silloin kun todellisuus on mustimmillaan. Akvarelli on varsinainen suosikkini lapsuudesta saakka.

Spontaanisuus on minulle luonteenomaisinta, ja nopeissa luonnoksissa onnistun mielestäni usein parhaiten. Näin myös malliluonnoksissa, joita olen Ranskassa paljon harjoitellut.

Journalisti (vuodesta l990 Pariisissa)
Lukuisia TV-dokumentteja Ranskasta ja Välimeren maista, edelleen jatkuvasti sanomalehtijuttuja. Muita julkaisuja: Islam i Europa, l993, Oliven med gnistrande blad l996, sekä Finlandia y los finlandeses (Madrid) 2000.

Maalannut:
Yleisradion taidekerhossa (opettajina mm. Rafael Wardi, Leena Luostarinen, Tarja Unkari). Suomenlinnan kesäkursseilla, Kreetalla ja Espanjassa, suomalaisia ja ranskalaisia opettajia.

Boulogne-Billancourtin kulttuurikeskuksessa (Pariisi), opettajina taiteilijat Nicolas Guy, Ingrid Weber, ja mm Valérie Delarue. Useita ryhmänäyttelytä Ranskassa.

Dröm och verklighet
Akvareller, akrylmålningar, teckningar och collage

Naturen i fantasi eller verklighet finns med i allt jag målar, akvarellen är min favoritteknik, som jag inledde med redan som barn. Min största glädje är att försöka fånga färger och ljus, särskilt när verkligheten känns som mörkast. Det snabba och spontana har alltid legat mig närmast, så också i figur- och attitydteckning, som jag har ägnat mig mycket åt i Paris.

Journalist (sedan l990 i Paris) för flera medier. En lång rad TV-dokumentärer om Frankrike och Medelhavsländerna, fortfarande artiklar för Hufvudstadsbladet.

Böckerna: Islam i Europa, l993, Oliven med gnistrande blad, l996 och Finlandia y los finlandeses,(Madrid) 2000.

Målat:

I konstklubben vid Rundradion ( med lärare som Rafael Wardi, Leena Luostarinen, Tarja Unkari, m.fl) På sommarkurser på Sveaborg, på Kreta och i Spanien, med finska och franska lärare.

Vid ateljéerna i kulturcentret i Boulogne-Billancourt vid Paris, med konstnärerna Nicolas Guy, Ingrid Weber och bl.a.Valérie Delarue. Deltagit i många grupputställningar i Frankrike.

19.8. - 7.9.2017
Angela Nybergh & Minna Floman

Tekstiili- ja mosaiikkiteoksia

Ilo on villi: herkkä mutta samalla vahva - kuin villiyrtti, metsäneläin, veden virtaus tai lumituisku. Se ei ilmesty pakottamalla eikä anna kahlita itseään. Välillä ilo katoaa, piiloutuu, pysyy poissa. Yllättäen se on siinä: pulppuaa ja läikkyy yli äyräiden. Ilon olemus kiehtoo ja herättää kysymyksiä: Mistä ilo syntyy? Mistä minä tunnen iloa, mistä sinä? Mitä ilon kokemukseen tarvitaan? Mitä ilo oikeastaan on: pieniä välkähdyksiä vai jatkuva lähde, josta voi ammentaa voimaa arkeen?

Ilo on suuri, mutta silti sitä on usein vaikea huomata. Ilon näkemistä on opeteltava.

Näyttelyssämme tarkastelemme iloa eri näkökulmista. Pyrimme avaamaan katselijan silmät, sillä iloa voi löytää miltei kaikista tilanteista. Jos niin haluaa.

Haluamme jakaa iloa!

Angela Nybergh:

Luovassa työssäni värit merkitsevät minulle iloa. Värin, muodon ja sommittelun välisen harmonian löytyminen on vielä suurempi ilo. Yrittäessä vangita ilon olemusta tekstiiliin huomasin että ilo voi olla monenlaista. Pieni sana, jolla on laaja merkitys. Siksi tuloksena syntyi monenlaisia teoksia.

Mitä elämä olisi ilman iloa?

Minna Floman:

Minulle mosaiikki on tunnetta: valon iloista väikähtelyä lasin pinnalla, kiven karua karheutta, pintojen vaihtelua, rytmiä, toistoa, järjestystä, geometriaa. Valon ja varjon leikkiä. Onnistumisen tunnetta, kun kivenpalaset suostuvat pilkkoutumaan säännöllisen muotoisiksi tessaroiksi ja järjestäytymään uusiksi, suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Tämän näyttelyn töitä tehdessäni olen antanut mosaiikkien syntyä improvisoiden, ilon ajatuksesta. Syntyi valkoisia, valoisia mosaiikkeja. Niitä on ollut ilo tehdä!

Kotisivuni: www.minnafloman.fi